¿4 persoas?
250 gr. de bacallau desalgado en un ou dous anacos
1 cebola mediana fileteada moi fina
½ pemento verde picado
½ tomate picado
Sal
Pementa
Aceite de oliva
O bacallau desalgado e seco ásase na prancha. Desfíase nunha ensaladeira quitándolle espiñas, pero son partidario de aproveitar a pele onde ten xelatinas deliciosas. Axúntaselle a cebola fileteada, o pemento e o tomate.
Tempérase con sal, pementa y aceite de oliva abundante porque o bacallau é moi de aceite . Se hai unhas olivas negras e un ovo cocido picado tamén lle van moi ben.
Pódese tomar como aperitivo cun viño do Porto ou un tinto verde.
2 comentarios:
Acabo de atoparche grazas a Manu de cervexeando.
Este bacallau ten que estar boísimo.
Saudos
¿Qué sabroso es el bacalao; verdad?. Esta forma de preparación que nos has aportado tiene que estar muy sabrosa-- a mí es que el bacalao me gusta de cualquier forma, incluso salado y en crudo-, dado que los pescados a la plancha o a la brasa son deliciosos.
El único inconveniente que le veo a esta forma de preparación--en casa-- es que para una familia como la mía se requiere una disciplina añadida, es decir, todo el mundo en la mesa y por supuesto, un sufridor en la plancha con la puerta de la cocina bien cerrada y la campana extractora de humos a tope de potencia.
Un abrazo desde A Coruña.
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