viernes, 1 de enero de 2010

Les Mandonguilles amb pèsols (M. Vidal)





Es barregen 400 gr. de carn picada de vedella amb la mateixa quantitat de carn picada de porc.
S’amaneix la barreja amb sal, pebre i canyella. S’hi afegeix all i julivert picat, pa sec remullat en llet o bé pa ratllat també remullat en llet (no gaire per a que no quedin massa endurides) i un ou batut. Es pasta tot molt bé i al final se li afegeix una mica de foie gras trufat.
Es fan les mandonguilles, s’enfarinen, es fregeixen i es reserven.
En el mateix oli, un cop colat, es fa un sofregit amb força ceba i no gaire tomàquet ratllat. Un cop fet s’hi tiren les mandonguilles, una mica de caldo i la picada catalana i es deixa coure amb molt poc foc durant uns 20 minuts. Per acabar s’hi posen els pèsols i es deixa coure una mica més fins que aquests es facin.
La picada catalana es fa matxucant en un morter 10 o 12 avellanes torrades, 10 o 12 ametlles també torrades, all, julivert, sal, safrà i una mica de pa remullat en xerès.

No hay comentarios: