domingo, 3 de enero de 2010

Fricandó de vedella (Fricandó de ternera)

-->
Abans que res, s’escalden els moixernons en poca aigua i es deixen en remull en aquesta aigua.
També es prepara una hora abans la carn, tapaplana o crostó, (500 gr. per a 4 persones) amanint-la amb oli, canyella, pebre, sal i una mica de suc de llimona.
Per a cuinar el plat, s’enfarina la carn i es fregeix lleugerament fins que agafa color. Es reserva.
Amb el mateix oli es fa un sofregit, molt a poc a poc, amb ceba abundant, tomaquet, no gaire, i un vaset de vi blanc.
Quan ja està fet el sofregit se li afegeixen els moixernons escorreguts , es dóna una remanadeta i s´hi posa la carn, si es vol també una cabeça d’alls, es ruixa tot amb una mica de l’aigua dels moixernons i finalment s´hi tira una picada de pinyons, sal i pebre negre.
Es tapa i es deixa coure a foc molt baix.
Reposat d’un dia per a l’altre és més bó!.


No hay comentarios: