viernes, 12 de octubre de 2012

Montados de queixo fresco do Cebreiro e anchoas





Pan de bola lixeiramente torrado, untado de allo e aceite do oliva.
Unha porción de queixo en cada peza de pan e unha anchoa enriba.



Queixo fresco do Cebreiro
Produto con Denominación de Orixe Protexida (D.O.P.) “Cebreiro”
A D.O.P. “Cebreiro” ampara o queixo elaborado con leite pasteurizado procedente de gando vacún das razas rubia galega, pardo-alpina, frisona ou dos seus cruzamentos. O leite será enteiro e limpo, sen costros, conservantes ou produtos medicamentosos e cunha composición equilibrada en graxa e proteínas, conforme ás características e á estación do ano, para que o produto final teña un contido graxo mínimo do 45%. O queixo do Cebreiro comercialízase tanto fresco, como curado, cunha maduración mínima de 45 días. As pezas, entre 0,5 e 2 kg., preséntanse ao consumidor provistas da etiqueta comercial, na que se fai referenci aá Denominación de Orixe Protexida, e unha contraetiqueta numerada e controlada polo Consello Regulador.

Orixe
A área de produción, tanto do leite como do queixo, está situada na provincia de Lugo, na zona de entrada a Galicia pola principal ruta de peregrinaxe a Compostelao Camiño francés. Abrangue os concellos de Baleira, Baralla, Becerreá, Castroverde, Cervantes, Folgoso do Courel, A Fonsagrada, Láncara, Navia de Suarna, As Nogais, Pedrafita do Cebreiro, Samos e Triacastela.

Características
O queixo amparado pola D.O.P. Cebreiro presenta unha forma de seta ou gorro de cociñeiro cunha base cilíndrica de diámetro variable e un sombreiro lixeiramente máis amplo cunha altura non superior a 12 cm. O seu peso estará entre 0,3 e 2 kg. A súa codia é fina ou inexistente, firme, sen mofo e de cor variable desde a branca ata a amarelada, segundo o grao de maduración. A pasta é granulosa, branda, untuosa e fundente no padal, de cor branca e sabor lácteo levemente ácido. O seu contido en graxa será superior ao 45% e inferior a 60%, sobre extracto seco, e en proteína superior ao 30%.

Boas anchoas 




No hay comentarios: