¿2 persoas?
500 gr de raia limpa e desprovista da pel escura
3 patacas medianas
½ cebola
½ pemento morrón picado groso
¼ pemento verde cortado do mesmo modo
½ cebola partida grosa
½ tomate a oitavos
1 c/café de pementón doce
½ c/café de pementon picante
Vinagre de viño
Sal
10 cl de Aceite de oliva virxe extra
Pomos a cocer as patacas coa media cebola en auga con sal.
Mentres tanto, quentamos o aceite nunha tixola e pochamos a cebola e os pementos. Cando isto abranda, pomos os pementóns coidando que no se queimen (baixamos o lume ou incluso retiramos do calor). Enseguida incorporamos o tomate e deixamos que vaia perdendo a auga. Neste momento vertemos un chorro de vinagre e subimos o lume para que perda a forza e só quede o aroma do mesmo. Reservamos en quente.
Cando teñan pasados quince minutos de cocción das patacas, retirámoslle a auga de cocción e case que a súa totalidade, apenas deixamos un pouquiño no fondo da tarteira e pomos a raía co seu sal sobre as patacas. Por riba deixámoslle caer o contido da tixola e tapamos a tarteira. Con uns dez minutos máis de cocción teremos as patacas cocidas e a raia no seu punto.
Servimos salseando co mollo por riba.
1 comentario:
Fantástica receta que me recuerda mucho a las que hace mi madre con los productos de su huerta (o peixe mércallo "ao pescantín que pasa por diante da porta e o pementón da casa PICHI")
¡Viva Sofía!
Publicar un comentario