lunes, 13 de julio de 2009

Romesco d’espina de tunyina amb patates (Mercè V.)



¿4 persones?

1 Kg d’espina de tunyina
½ kg de patates tallades a trossos
Caldo de peix o aigua
Un parell de cebes mitjanes ratllades
Un tomaquet ratllat
La picada de romesco

Per a la pìcada:

2 o 3 grans d’all
Julivert
1 llesqueta de pa blanc lleugerement fregida
12 avellanes i 12 avellanes torrades
La pulpa de 1 ó 2 pebrots de fer romesco o nyores que prèviament s’hauran deixat en remull en aigua tèbia. També es pot utilitzar pebre vermell en pols
Cayena fregida lleugerament i/o pebre negre si es vol que piqui
Una copa de xerés, vi blanc o negre o vi ranci


Se fa la picada procurant que quedi molt fina afegint-hi el vi al final per a diluir-la una mica
En una cassola de fang o de ferro i amb molt poc foc se sofregeixen bé les cebes a les que s’afegeix després el tomaquet. Quan aquest també s’ha sofregit bé s’hi tira la picada del romesco i el caldo.
Un cop bull s´hi aboquen les patates i les parts de la tunyina que tenen l’espina central.Se tapa la cassola i se deixa bullir.
Quan falta poc per a que les patates estiguin cuites, s’afegeixen els altres trossos de tunyina més carnosos. Es torna a tapar la cassola i sedeixa bullir uns moments més per a que aquests es coguin i també les patates agafin el punt.
És més bo si se deixa reposar, com a minim una hora. Després se pot escalfar amb foc molt suau o bé al forn.


No hay comentarios: