viernes, 12 de junio de 2015

Champiñóns con chourizo / Champiñones con chorizo




Unha ducia de champiñóns grandes laminados, os pés triturados
Dous chourizos sen pel e picados grosos
Unha cebola picada
Un dente de allo laminado
Unha copa de viño branco galego
Sal
Aceite de oliva


Pomos a cebola e o allo a dourar. Vamos botándolle o viño aos poucos e reducindo a seco. Ben dourada, engadimos o chourizo e dámoslle o mesmo trato. Ao  estar, retiramos o conxunto e reservamos.
Na mesma sartén, salteamos os champis e os pés dos mesmos triturados.
Xuntamos todo e cubrimos con auga quente. Salgamos e ao ferver baixamos o lume ao mínimo.
Deixamos cocer suave e imos removendo suave durante unha hora.

Ponemos la cebolla y el ajo a dorar. Vamos echándole el vino poco a poco y reduciendo a seco. Bien dorada, añadimos el chorizo y le damos el mismo trato. Al estar, retiramos el conjunto y reservamos.
En la misma sartén, salteaos los champis y los pies de los mismos triturados. Juntamos todo y cubrimos con agua caliente. Salgamos y al hervir bajamos el fuego al mínimo.
Dejamos cocer suave y vamos removiendo suavemente durante una hora.


No hay comentarios: