2 ovos de galiña honrada
1 noz de manteiga
2 boas follas de leituga moi picada
1 rebanda fina de xamón picado a cubos
1 tomate desprovisto das extremos e cortado ao medio
Sal, pementa negra e aceite de oliva
Pomos na tixola unha gota de aceite e levámola ao calor. Ao aquecer pomos
o xamón a un lado e o tomate a outro. Dulcificamos o lume e deixamos que se vai
facendo. Coidamos que o xamón abrande pero non endureza. O tomate debe alourar
por ambos lados. Ao estar, reservamos.
Noutra tixola, pomos o ovos cascados e a manteiga. Levamos ao lume e coa
espátula plástica - a lingua - imos mexendo. Trátase de que se vai facendo unha
masa consistente pero cremosa; non debe formar grumos nin secar. Para conseguilo
non queda outra que ir retirando a tixola para moderar o calor que chega ao
conxunto.
Unha vez callados os ovos ao noso gusto, engadímoslle o xamón e a
leituga. Volvemos a levar un instante ao lume e remexemos a mestura para
unifiacar o conxunto.
Pomos os tomates ao carón e sazonamos con sal e pementa. Levamos á mesa.
Huevos revueltos con jamón y leichuga acompañados de tomate asado
2 huevos de gallina honrada
1 nuez de mantequilla
2 buenas hojas de lechuga muy picada
1 rebanada fina de xamón picado a cubos
1 tomate desprovisto de las extremos y cortado a la mitad
Sal, pimienta negra y aceite de oliva
Untamos en la sartén una
gota de aceite y la llevamos al calor, al calentarse ponemos el jamón a un lado
y el tomate al otro. Dulcificamos el fuego y dejamos que se vayan haciendo.
Cuidamos que el jamón ablande pero no endurezca. El tomate debe dorarse por
ambos lado. Al estar, reservamos.
En otra sartén, cascamos
los huevos y depositamos la mantequilla. Llevamos a la lumbre y con la espátula
plástica - la lengua - vamos removiendo. Se trata de que se vaya ligando una
masa consistente pero cremosa; no debe quedar grumosa ni seca. Para conseguirlo
no hay otra que ir retirando la sartén del calor para moderarlo.
Una vez cuajados a
nuestro gusto, le añadimos el jamón y la lechuga. Volvemos a llevar un instante
a la lumbre y batimos la mezcla para homogenizarla.
Ponemos los tomates a un
lado y sazonamos con sal y pimienta. Llevamos a la mesa.
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