sábado, 3 de enero de 2015

Arroz cremoso con ameixas e leituga de mar




  4 personas (?)

Tres tazas de café de arroz
Dos puñados de ameixas
A auga de abrilas
Un puñado de leituga de mar que poremos a hidratar
½  cebola moi picada
½ dente de allo picadísimo
Un chorro de viño albariño
Auga de mar
Aceite de oliva
Sal

Facemos un sofrito coa cebola e o allo. Temos que caramelizar, para iso ímoslle engadindo pouco a pouco chorriños de viño branco e auga de hidratar as algas.
Engadimos o arroz para que se impregne ben do sofrito.
O caldo de abrir as ameixas témolo a ferver. Se non é suficiente, alargámolo coa auga de hidratar as algas e/ou con auga de mar.
Vamos engadindo este caldo ao arroz e revolvemos continuamente. Cando ó absorbe engadimos máis caldo. Todo isto a fogo medio ata que o arroz aos viente minutos esta cocido.
Agora incorporamos as ameixa e por último as alga escorridas e trinchadas.
Revolvemos para homoxenizar, probamos de sal e  espolvoreamos de perexil picado. Levamos á mesa.

No hay comentarios: