A estas alturas da confinación, se tes unha
coliflor tal vez xa lle fales chamándolle polo nome ou te teñas decidido
pola veciña a que nunca antes trataras pero comeces a mirala con bos ollos
ou...calquera outra saída desesperada.
Si aínda non humanízache a hortaliza, limpa
media e cócea en porcións pequena deixándoa un pouco dura e reserva en
quente.
Nunha tixola doura unha cebola
grande trinchada e catro dentes de allo tratados de igual maneira; engade un
chile seco (guindilla). Non deixes que se queime e cando a cebola perda
orgullo, reserva.
Nun cazo a propósito con auga ben
salgada, coce un cuarto de quilo de “regatoni”
integrais (o que nós chamamos toda á vida macarróns, pero estes teñen
estrías ao longo.) ata que estean ao dente.
Nun vaso con auga quente pon a hidratar unha presa de uvas pasas e lava outra de alcaparras. Reserva
Mestura macarróns escorridos co sofrito da tixola. Voltea a calor medio e engade alcaparras e uvas libres
de auga. Acrecenta a coliflor e dálle voltas con suavidade para que nos se desfagan
ás porcións, tal vez teñas que engadir un
chorro de auga de cocción... Espalla queixo
relado por encima (O que teñas, un de ovella castelán irá ben.) e acaba co pirixel picado.
Serve en quente e non lle fales á coliflor...
No hay comentarios:
Publicar un comentario