sábado, 30 de octubre de 2010

Pudin de panetone (*)




1 Panetone (1kg.)
4 ous de gallina coneguda
50 cl llet sencera
40 cl nata líquida (+ 30 %)
40 gr. de sucre
2 branques tendres de vainilla
Unes quantes prunes sense pinyol, tallades a làmines
Un plàtan tallats menut.
La ratlladura de la pell d'una taronja
Sucre en pols


Escalfem el forn a 200º
Tallem el panetone a quarts i després a llesques transversals. Reservem.
Batem els ous amb el sucre, nata, llet, pell de taronja ratllada i la raspadura interna de la vainilla
A un motllo adequat, hi col•loquem una capa de trossos de panetone i disseminem per sobre les prunes tallades i el plàtan a daus. Mullem ben mullat el conjunt amb el batut reservat. A les hores, tornem a fer una altre capa de panetone i a mullar amb el líquid. En portem al forn i el deixem coure de 25 a 30 minuts.


El sucre glas el blanquejarà per damunt.
Podem servir el pudin calent o fred, acompanyat de crema anglesa o iogurt.


No hay comentarios: